• Bij JongNL gaat het om samenspelen • plezier • creativiteit • natuurbeleving
  • Bij JongNL Melick begeleiden opgeleide vrijwilligers de activiteiten
  • JongNL Melick levert een bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving

Clubgebouw & verhuur

Algemeen

De gemeente Roerdalen, gelegen in Midden-Limburg, bestaat uit zes dorpen: Vlodrop, Herkenbosch, Melick en St. Odilienberg welke verbonden zijn door de meanderende rivier de Roer en Posterholt met Montfort worden verbonden door de Vlootbeek welke dicht bij de grens met Duitsland begint en dan bij Linne uitmondt in de Maas. Duitsland en Belgie liggen dichtbij en de stad Roermond met zijn watersport mogelijkheden en het witte stadje Thorn liggen op een steenworp afstand. Roerdalen is ook een van de acht gemeenten in het Waardevol CultuurLandschap Midden-Limburg (WCL). Een WCL is een gebied met uitzonderlijke natuur- en landschapswaarden, en een grote recreatieve aantrekkelijkheid.

Melick is een kerkdorp in Limburg (Nederland) op de rechteroever van de Roer, ten zuiden van de stad Roermond. Melick behoort tot de gemeente Roerdalen en telt circa 3640 inwoners. Tot 1991 vormde Melick samen met Herkenbosch de gemeente Melick en Herkenbosch. De fusie met Vlodrop leverde Roerdalen op. Te Melick zijn sporen van Romeinse bewoning aangetroffen. De Romeinse naam van Melick was Mederiacum. In een schenkingsakte uit 943 staat het dorp aangeduid als Malialicol. Door Melick liep de Heirbaan van Xanten naar Heerlen. Melick was tot 1494 Brabants, waarna het met de rest van het Land van Wassenberg in het bezit kwam van het hertogdom Gulik. Tot 1794, toen de Franse tijd aanbrak, bleef Melick Guliks. In 1815 ging het voor een jaar over naar Pruisen en op 16 oktober 1816 (Traktaat van Aken) naar Nederland, waarin het voortaan de geografische lotgevallen van Nederlands-Limburg deelde.

Buiten de bebouwde kom van Melick aan de weg richting Herkenbosch ligt ons mooie clubhuis “Kanijnsheide”, naast de Gemeentewerf van de Gemeente Roerdalen. Ons gebouw bevindt zich op een ruim perceel met een aangesloten bosperceel. Naast ons gebouw ligt een bosperceel wat wij veel gebruiken voor onze activiteiten.

Bezoekadres
Kastanjelaan 10, 6074 NC Melick ( klik voor de Locatie)
Telefoon: 0475-533584 ( wordt alleen beantwoord tijdens gebruik)

Verhuurmogelijkheden
Het gebouw kan gehuurd worden wannneer er geen gebruik wordt gemaakt wegens eigen activiteiten. In de regel vinden deze wekelijks plaats op werkdagen, 's avonds. Met ingang van augustus 2018 is het gebouw op zaterdagen en zondagen beschikbaar voor verhuur. In overleg kan maatwerk geleverd worden m.b.t. uw huuraanvraag.

Hier kunt u een versie downloaden van het verhuurreglement: JongNL Melick huurreglement

Printbare versie  van de huurovereenkomst: Huurovereenkomst printversie

Contact m.b.t. verhuur

Voor vragen, informatie en reserveringen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

JNL logo opkampgaan

Inloggen